Forumla.Net Forum - Biz Bir Aileyiz

Go Back   Forumla.Net Forum - Biz Bir Aileyiz > Eğitim & Öğretim > Ödev > Fizik



Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 25 Temmuz 2011, 16:34   #1
Kayıtlı Üye
MuTLu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik tarihi: 20 Temmuz 2011
Mesajlar: 622
Tesekkür: 91
26
Tecrübe Puanı: 6
MuTLu is a jewel in the roughMuTLu is a jewel in the roughMuTLu is a jewel in the rough
Standart Hareket Ve Kuvvet İle İlgili Sorular



Hareket ve Kuvvet soru cevap


1)I. Kuvvet hareketli bir cismi durdurur
II.Kuvvet birimi Newton’dur
III. Kuvvet vektörel büyüklüktür.
IV. Kuvvet dinamometre ile ölçülür.

Yukarıdaki ifadelerden hangileri doğrudur?
A) I , IV B) I , II, IV C) I , III , IV D) I , II , III , IV

2-)Yüzeyle arasında 18 N sürtünme kuvveti olan duran bir cismi aşağıdaki kuvvetlerden hangisiyle hareket ettirebiliriz?

A) 6 B) 9 C) 12 D) 20



3-)I. Atom çekirdeği pozitif yüklüdür
II. Elektron yüksüz taneciktir
III.Nötron negatif yüklüdür
IV.Proton pozitif yüklüdür

Yukarıdaki bilgilerden hangileri doğrudur?
A) Yalnız I B) I,II C) I,IV D) II,IV

4-)Bir öğrenci ,tebeşir tozu, demir tozu, tuz karışımını birbirinden ayırmak için aşağıdaki yöntemleri uyguluyor .

I. Suda çözme
II. Mıknatıs kullanma
III. Süzme
IV. Kristallendirme

Öğrenci bu yöntemleri hangi sıra ile uygulamalıdır ?
A) II,I,III,IV B) III,I,II,IV C) IV,III,I,II D) I,IV,II,III

5-) Basit makinelerle ilgili aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?
A)Bazılarında kuvvetten bazılarında yoldan kazanç sağlanır.
B)Enerji ve işten kazanç sağlar
C) Kuvvetten kazanç olursa yoldan kayıp olur
D)Yoldan kazanç olursa kuvvetten kayıp olur

6-) 60Watt’lıkbir elektrikli alet 5 dakikada kaç Joule enerji harcar?
A) 18000 B) 15000 C) 3000 D) 120

7-) Bir su cenderesinde kuvvet kazancı aşağıdakilerden hangisine bağlıdır?

A) Kullanılan sıvının cinsine
B) Piston yüzeylerinin oranına
C) İçindeki sıvının miktarına
D) Sıvının yoğunluğuna


8-) Madde Kütle(gr) Hacim(cm3)

X 350 150

Y 300 60

Z 500 100

Yukarıda X,Y ve Z maddelerine ait değerler verilmiştir.
Bu maddelerden hangileri aynı madde olabilir?
A) X ve Y B) X ve Z C) Y ve Z D) X, Y ve Z

9-)Bir öğrenci suyun içine bir yumurta bıraktığında yumurta suyun içine batıyor. Yumurtanın suda yüzmesi için öğrenci aşağıdakilerden hangisini yapmalıdır?

A) Kaba su ilave etmeli
B)Suyu soğutmalı
C) Su buharlaştırılmalı
D) Suyun içinde bol miktarda tuz çözmeli



10-)Aşağıdaki canlılardan hangileri enerji piramidinin en alt ve en üst basamağında bulunur?

A) Papatya – Aslan
B) Arpa – Akbaba
C) Salyangoz – Meşe
D) Arpa - At


Cevaplar

1-D ,2- D , 3-C ,4- A , 5-B , 6-A, 7-B , 8-C , 9- D , 10- B
__________________
Üç elif miktarı çek beni içine " Yâr" ve beni sana şeddele.
Şeddele ki ayrılığımız imkansız olsun.
Biz ayrılırsak mânâ bozulsun




Aslında ayrılıklar bile mutlu edebilir beni, Mesela bir tarafından sen tutsan ve ikiye ayırsak simiti..
MuTLu isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Etiketler
hareket, hareket ve kuvvet soru cevap, hareket ve kuvvet test soruları, ile, ilgili, kuvvet, sorular, ve

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 01:22.


sevgi sözleri - termoform - thermoform
Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.3.0
Forumla+

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252